Oppskrift pålegg

Gojibærsyltetøy


50 g gojibær
100 bringebær (frosne eller ferske)
3 ss agavenektar eller yaconsirup. 

La Gojibærene ligge i bløt i 1/2-1 time. Bland de så med bringebær og tilsett søtning og bland sammen i en kjøkkenmaskin eller blender.


Sjokoladepålegg som er sunn :-)

4 dl hasselnøtter
cirka 2 ss råkakao
cirka 2 dl sukrin, stevia
1 ss olje
Himalayasalt eller mineralsalt

Ha nøttene i ovnen cirka 15 min.. Legg de i et håndkle og kni av de meste av skallet. Ha i blender til de har en litt smøraktig konsistens (cirka 5 min). Tilsett søtning (smak til hvor søtt du vil ha det), råkakao (også litt etter smak) salt og litt olje. Bland alt sammen. er den for tørr tilsett mer olje..



Superenkel eplemos med kanel.




Vi er så heldige å ha epletre i hagen, så nå har jeg vært ute å plukket litt epler for å lage eplemos. Lagde også en enkel eplekake, den oppskriften kommer senere. Jeg hadde 10 små epler som jeg renset og kuttet i biter, og hadde i en kjele med cirka 3 dl vann. Hadde oppi kanel (fint med kanelstenger også hvis du har, 2 stk) og lot det koke i 20-30 min, til eplebitene er blitt møre. Ha evt oppi mer vann hvis det trengs. Smak til med sukrine eller stevia og evt. mer kanel om du ønsker.
Deilig pålegg.



Hmmm. så kanskje ikke så fristende ut, men smakte hvertfall godt :-)



Matbloggtoppen-->

Ingen kommentarer:

Send en kommentar