Oppskrift sjokolade

 


Raw sjokolade


Dette er en grunnoppskrift på sjokolade, så kan man bruke mye forskjellig til utallige variasjoner. Kommer flere oppskrifter  etterhvert :-)

100 g kakaosmør ( evt. halvparten kokosolje, får en mer smeltet konsistens)
100 g raw kakao (evt, bytt ut litt med carob for en mildere smak)
100 g Agave eller yaconsirup
litt havsalt eller himalayasalt

Ha kakaosmør i et vannbad til det er smeltet, rør inn så de andre ingrediensene litt etter litt.

Hel over i små former, isbitformer eller konfektformer o.l.

Hva du evt. kan ha i sjokoladen: Mesquitepulver, vaniljepulver ( ikke sukker), lecitin, chilipulver. Chili og sjokolade er kjempegodt sammen :-)


Her får jeg god hjelp på Kjøkkenet :-)


Raw sjokolade med hamp

200 g raw kakao
10-12 ss kokosolje
4 ss yaconsirup eller agave
3 ss lecitin
1 ss vaniljepulver
250 g hampfrø
litt salt

Blandes i blender til en god konsistens, ha over i små former

 

 

Sjokolademousse


1 1/2-2 dl bløtlagte cashewnøtter
2 ss raw kakao
2 ss carob (kan sløyfes, ha heller 1 ss mer kakao)
3 ss yaconsirup eller agave
1 ss lucuma
2 ss smeltet kokosolje i vannbad.
litt kanel
2 dl vann

Ha cashewnøttene i en blender og kjør de til en kremete konsistens. Ha så i carob, kakao, søtning, lucuma, vann, kokosolje og kanel, og miks sammen. ha i en stor skål eller i flere små og la stå i kjøleskapet natten over.

Ha gjerne en nøtteblanding over moussen. Grovhakk mandler og hasselnøtter.





Matbloggtoppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar