Kjernebrød
150 g gresskarkjerner100 g solsikkekjerner
100 g sesamfrø
100 g (Linfrø) (hørfrø )
100 g grovt hakkede mandler
50 g grovt hakkede hasselnødder
2-3 spsk chiafrø (kan droppes)
5 egg
1 dl olje
2 ts salt (gjerne mineralsalt)
Sånn gjør du:1) Bland kjerner, frø, nøtter, salt og olje. Ha i eggene og rør godt sammen. Bakes ved
160 grader midt i ovnen i cirka 70 min. Blir et lite brød, så bruk enten en liten brødform eller ha litt matpapir krøllet sammen i brødformen så blir brødet høyere.
Chialapper
Disse lappene kan lages med mandelmel, kokosmel eller med quinoamel om hverandre, alt ettersom hva man har og hva man liker best. Kokosmelet gjør den en del søtere.3 ss mandelmel
1 ss kokosmel
3 ss chiafrø
2 dl havremelk
1 egg ( kan droppes)
Rør alt sammen og la det stå i minst 20 min for at chiafrøene skal trekke til seg væsken. Er deigen for tykk kan det tilsettes mer væske, men den skal være mye tykkere enn en vanlig vaffelrøre. Litt som en tynn brøddeig. Stekes på pannen og nyt. Nam, nam.
Chiarundstykker
Disse rundstykkene er kjempegode og bruker disse masse. Deilig at de er så enkle å lage :-)2 dl quinoamel
2 dl havregryn (glutenfritt for de som skal ha helt glutenfri bakst, havre er fri for gluten, men lages sammen med andre produkter som inneholder gluten, så det kan være spor av gluten i den vanlige typen)
1 dl chiafrø
1 dl linfrø( hørfrø) knust i blender
2 ss chiafrø bløtlagt i 2 dl vann, ligget 10-15 min
2 ts fiberhusk, phyllium
3 ts bakepulver
2 ts salt, mineralsalt
2 dl vann
1 dl olje
Bland sammen alt det tørre og tilsett bløtlagte chiafrø, vann og olje. la det stå 10-15 min. Bruk en stor spiseskje og legg på bakepapir i passe størrelser. Stekes på 160 grader midt i ovnen i cirka 40 min.
Vafler
Disse vaflene syntes jeg godt kan brukes til både vafler med noe søtt som dessert eller som erstatning for brød. hvis man vil ha de litt søtere kan man tilsette litt vanilsjestang eller sukrin, med mandelmelet gjør det litt søtt. Skal vaflene brukes som brød kan oppskriften også tilsettes litt havregryn og heller litt mindre kokosmel.4 egg
2 ss chiafrø
1 ss fiberhusk
4 ss kokosmel
4 ss mandelmel
0,5 dl quinoamel eller annen melblanding.
4 ss smeltet kokosolje (kan bruke vanlig olje hvis du ikke har kokosolje)
1 ts bakepulver
3 dl havremelk
la røren stå i cirka 15 min for å tykne. tilpass røren etter det med evt. mer melk eller quinoamel. Røren skal ha en ganske tykk konsistens i forhold til vanlig vaffelrøre.
Kikertpannekaker
100 g kikertmel2 dl vann
2 ss olje
1 ts fiberhusk eller phyllis
litt himalayasalt eller mineralsalt
Blandes sammen og stekes.
Kikertmel kan kjøpes billigere i mange innvandrerbutikker og da står det ofte Gram flour.
Proteinlapper til frokost
Disse kan også lages uten proteinpulver, og fortsatt veldig sunne og gode. Dette er 1 porsjon.
1 dl havregryn males til mel i en blender
2 ss kokosmel
1 ss chiafrø
1 ts proteinpulver (kan droppes)
1 ts fiberhusk eller Phyllis( kan droppes)
Havremelk
Ha det tørre i en bolle og rør inn havremelk eller annen væske du liker å bruke, til røren får konsistens som en vaffelrøre. La den stå i 10 min, så gjør chiafrøene at den blir til en litt tykk røre som ikke flyter ut i pannen.
Stekes på den ene siden til overflaten på lappene er helt tørre, så snus de. Nyte med godt pålegg, eks. hjemmelaget sjokoladepålegg....
Gulrottopper
Laget disse gulrottoppene i dag. De er veldig gode å bare spise som de er, eller de kan brukes som tilbehør til en god varm suppe eller gryterett nå som høsten er her.
4 egg
3 dl mel (jeg hadde en blanding av hasselnøtter og mandler som males i blender 2 dl og 1 dl quinoamel)
2 ss solsikkefrø
2 ss sesamfrø
3 gulrøtter
1 ts fiberhusk eller psyllium
1 ts kardemomme
1 ts havsalt
2 ss olje
Visp eggene til eggedosis. Kutt gulrøttene i bitter og mal i blenderen eller riv de. Bland alt sammen i eggedosisen og ha over i muffinsformer. Stek i cirka 15 min på 180 grader. Disse kan godt fryses ned, men de er best når de er varme, så varm de da gjerne opp i ovnen eller mikroen...:-) Gir cirka 12 stk.
. -->
Ingen kommentarer:
Send en kommentar