Gulrotkake
4 egg
250 g stevia
160 g mandelmel
50 g kokosmel
1/2 ts salt
3 ts bakepulver
2 ts kanel
3/4 ts malt ingefær
3/4 ts kardemomme
1,5 dl rapsolje
250 g revne gulrøtter
noen dråper vaniljestevia eller vaniljepulver
STEKES 170 grader i cirka 45 min.
Pisk egg og stevia til stiv eggedosis. Rør sammen alt det tørre og ha det i eggedosisen. Riv gulrøttene og ha dem i røra sammen med oljen. Rør til slutt i noen dråper vaniljestevia eller litt vaniljepulver. Ha røren i en smurt, rund kakeform (ca 24 cm.).
Glasur:
1 dl havre kremfløte eller soja kremfløte
250 g margarin
250 g stevia eller sukrin som males i blender til melis
5 ts sitronsaft
Pisk til fløte, så tilsetter du margarin som er romtemperert, melis og sitronsaft. Smør over en avkjølt kake :-)
Chaite-kake :-)
2,5 dl caffeinfri chai te. 2 teposer2 dl mandelmel
2 dl quinoamel eller bruk teffmel
1 ts natron
1 ts salt
1 ts kanel
1/4 ts ingefær
2-3 ss agavesirup
1 ts eplesider eddik
1 ts vaniljepulver
1 dl revet kokos
Lag chaite med 2 teposer og avkjøl teen i forveien. Bland de tørre ingrendiensene og så det våte og rør godt sammen. Ha i en smurt kakeform (gjerne med kokosolje). Ha litt revet kokos over kaken og stek ved 170 grader i cirka 30 min.
Ha agavesirup, yaconsirup eller macahonning over kakestykke hvis du er en skikkelig søtmoms og nyt kaken sammen med en kopp chai te :-)
Vafler
Sukrinmelis kan kjøpes eller kan lages selv ved å kjøre sukrin i en blender. Står ikke no mål på melisen, tas i etter behov,noenliker søte vafler og noen liker at de ikke er så søte. Melis kan også droppes helt. Rørsammen men havremelk til du får en røre som har en passe konsistens. Skal være som en tynn havregrøt....
Sjokolademoussekake
Da er jeg tilbake etter en fantastisk helg på camping. Deilig borte og deilig å komme hjem igjen også. Deilig å få bakt en god kake og kose seg med kake og kaffe under pleddet når det er kaldt og regner ute..........Hadde ikke noe kamera nå for å ta noen bilder, men lager nok denne snart igjen så da blir det bilder også....
Først en nøttebunn:
125 g mandler
125 g valnøtter
2 eggehviter
1 ts bakepulver
1 ts kanel
Stekes ved 160 grader i cirka 15 min i cirka 20 cm rund form.
Så fyllet:
1 1/2-2 dl bløtlagte cashewnøtter
2 ss raw kakao
2 ss carob (kan sløyfes, ha heller 1 ss mer kakao. Blir mildere med carob)
3 ss yaconsirup eller agave
1 ss lucuma (kan droppes)
2 ss smeltet kokosolje i vannbad og avkjølt
litt kanel
1 stor appelsin (økologisk helst)
1 1/2 dl vann
Hell vannet av nøttene og ha cashewnøttene i en blender og kjør de til en kremete konsistens. Ha så i carob, kakao, søtning, lucuma, vann, kokosolje, saften av en appelsin og kanel, og miks sammen. Hell over den avkjølte kakebunnen og la stå i kjøleskapet til neste dag før den nytes..
Når fyllet har stått noen timer så den er blitt stivere kan det rives over litt av appelsinskallet over kaken så blir det mer appelsinsmak
Denne er bare kjempegod...
Deilige sjokolade muffins med acaiglassur
Nå er det sjokolademuffins som har vært til eksperimenering. Elsker som sagt søte ting og spesielt sjokolade, så er gøy å prøve seg litt frem med litt forskjellig. Syntes muffinsene nå, etter litt prøving, har blitt kjempegode
. Hvis man er veldig glad i søtt er acaiglassuren perfekt, men kan også spises uten glasur eller en annen valgfri glasur for den er ganske søt. Smeltet kokosolje, yaconsirup og kakaopulver kan også brukes som glassur.
Muffinsen:
-2.5 dl melblanding. (jeg brukte havregryn som jeg malte i blender(1,5 dl cirka) og resten en blanding av mandelmel og kokosmel.)
-4 ss raw kakaopulver
-1 ts bakepulver
-1 ts fiberhusk eller phyllium
-litt salt
-1/2 ts vaniljepulver eller ekstrakt (kan godt droppes)
-1 dl smeltet kokosolje
-3,5 dl havremelk e.l.
-4 ss yaconsirup
Glassur
-4 ss kokosolje, ikke smeltet. Den skal være romtemperert.
-4 ss sukrinmelis. (blend sukrin i blender til melis)
-en håndfull acaibær, bløtlagt.
-litt havremelk
Sånn gjør du:
Bland sammen alt det tørre i en bolle, så rører du inn melken kokosolje og yacon. Tilpass litt mer melk hvis den blir for tykk for en røre. Kommer litt ann på hvilken melblanding du bruker, noe mel trkker til seg mer væske. Ha i muffinsformer og stek på 175 grader i cirka 15-20 min. sjekk med en tannpirker i midten om den er ferdig.
Glasuren:
Rør sammen kokosoljen som er romtemperert og melisen. Ta bærene ut av vannet og blend sammen i en blender til en pureè. Rør alt sammen og tilsett litt melk..
Energibar
1 dl kokosolje
2 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
evt. litt tørket frukt, rosiner,gojibær.
2 1/2 dl musli (Forskjellige nøtter, frø og revet kokos varmes i ovnen på 100 grader i cirka 10 min eller ristes i en tørr stekepanne.1 ts kanel 1 ss kakaopulver)
Havsalt
Varm oljen i vannbad. Ta av pannen og rør i melis og vanilje. Ha muslien i blender, rør inn havsalt og ha i oljen. Ha bakepapir i et lite fat eller lignende, så røren blir passe høy (1,5 cm cirka). Ha i fryseren i 15 min og skjer i biter. Den skal være litt hard, men ikke for stiv, for da knekker den lett, som min gjorde :-)
Smelt litt kakaofett (eller kokosolje) og ha i kakaopulver og søtning. Dypp barene i sjokoladen og sett tilbake i kjøleskapet til de skal spises.
Ble ikke så veldig pene men smakte godt syntes jeg. hadde ikke tørket frukt så det ble uten her....Pakk de gjerne inn i matfolie en og en så er de lette å ta med ut på tur...
-->
Ingen kommentarer:
Send en kommentar