søndag den 6. april 2014

Sjokoladekake laget med bønner

Jeg har nå funnet en kjempedejlig oppskrift på en sjokoladekake, som har bestått samboertesten. Han er ikke så glad i de fleste sunne kakene jeg lager, men han sa den smakte som vanlig sjokoladekake.  Jeg syntes ikke man kan merke at den er uten hvtemel, sukker og melk. Jeg fant denne oppskriften på bloggen til Linn, Sprudlende sunn ernæringfysiolog, som har masse fine oppskrifter :-)

Syntes det hørtes merkelig ut med bønner i en kake, men man ikke smake at det er bønner i den.


1 boks hvite bønner 
3 egg
1 ts vaniljepulver
6 toppede ss smør
1 dl sukrin 
6 ss kakao
2 ts bakepulver

Forvarm ovnen på 170 grader. Hell bønnene i et dørslag og skyll de godt under rennende vann. Mos bønnene med stavmikseren og tilsett vaniljepulveret, eggene og halvparten av sukrinet. Visp smøret og resten av sukrinet luftig og hell bønneblandingen i smørblandingen. Tilsett bakepulveret og kakaoen. Smør en liten rund kakeform  og stek i 40 – 45 minutter.

Glasur
100g smør
3 ss sukrin melis
6 ss kakao



Røres sammen og ha på kaken. Del gjerne kaken i to og ha fyll i midten også :-)

Jeg laget denne glasuren på 1 gang, neste gang prøvde jeg å lage en med kokosolje (romtemperert) istedet for smør. Det smakte også godt, men likte den med smør bedre :-)

Nå lagde jeg denne kaken igjen i går og da prøvde jeg meg på en ny type glasur... Bringebærkrem. Bringebær og sjokolade smaker dejlig sammen.

Jeg brukte: 1 boks kokosmelk (bare den tykke delen. Sett den i kjøleskapet så den skiller seg, hvis den ikke har gjort det)
1,5-2 dl tinte bringebær
Litt søtning (Steviadråper med bringebær eller litt sukrin e.l)



Brukte stavmixer og moste det hele sammen...Dejlig dejlig..... 

(Bildene illustrasjoner, da min kabel til mobiltelefonen er bort for øyeblikket :-(

Ingen kommentarer:

Send en kommentar