Quinoabrød
100 g babyspinat
Havsalt og nykvernet svart pepper
1 ts olivenolje
2 dl havremelk
1 ss olivenolje
2 dl vann
25 g gjær (bruk økologisk gjær, den smaker annerledes)
500 g quinoamel
50 g usaltede pistasienøtter uten skall eller valnøtter
Skyll, rens og tørk spinaten godt. Legg den i en kjele med litt salt og pepper og 1 ts olivenolje. Når spinaten har falt sammen i bunnen av kjelen, legger du den i en sil og presser ut det meste av væsken. Blend spinaten med melken og olivenolje, og bland dette med gjær oppløst i romtemperert vann fra kaldtvannskranen. Sikt melet ned i det våte, ha i nøttene og elt godt til du har en glatt deig. La den stå lunt med et fuktig klede over i en time.
Lag ni rundstykker. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og la dem stå lunt og etterheve med klede over, det behøver ikke være fuktig. La dem stå til heving i en halvtime. Stek rundstykkene ved 200 grader i 15 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar