onsdag den 26. september 2012

Chili con carne


Høsten er her.....

så nå er det deilig å nyte varme supper og gryteretter......

 



Ute og sykler i det deilige høstværet...

Sommeren er over og nå er høsten for tur... Det er jo litt sjarm med høsten også syntes da jeg da....Deilig å kle godt på seg, være ute i høstværet og når man kommer inn igjen i varmen kan man lage seg deilig varm te, kakao, ta en varm dusj og krype inn i kosedressen.....

Deilige supper og gryteretter er også noe som smaker godt om høsten.

En god enkel og varmene rett, er den klassiske Chili con carne....Det er mange forskjellige varianter på denne, men her er min.....



400-500 g karbonadedeig eller kjøttdeig av svin eller kylling.
1 stk løk, finhakket
1/2 chili finhakket eller chili fra glass
2 ss olje
bokser hermetiske tomater (gjerne med smak av chili eller basilikum)
boks bønner (gjerne i chilisaus)
2 stk paprika i biter
3-4 ss tomatpurè
1-2 ts chilipulver
ts malt spisskummen
Oregano
 salt og pepper


Ha oljen i en kjele eller høy pannen. Ha i løken og krydder. La det frese en stund,og ha i paprika.Ha  over kjøttdeigen. Stek kjøttdeigen og ha over tomatene og la det småkoke gjerne 20 min.....Ha over bønnene og la de bli varme.....Smak til om du evt. vil ha mer krydder i.... Litt forskjellig hva man liker.......Smaker godt med en salat ved siden av og kanskje gulrotmuffins???

Ingen kommentarer:

Send en kommentar