mandag den 10. september 2012

Sjokolademoussekake

Da er jeg tilbake etter en fantastisk helg på camping. Deilig borte og deilig å komme hjem igjen også. Deilig å få bakt en god kake og kose seg med kake og kaffe under pleddet når det er kaldt og regner ute..........Hadde ikke noe kamera nå for å ta noen bilder, men lager nok denne snart igjen så da blir det bilder også....

Først en nøttebunn:
125 g mandler
125 g valnøtter
2 eggehviter
1 ts bakepulver
1 ts kanel 

Stekes ved 160 grader i cirka 15 min i cirka 20 cm rund form.

Så fyllet:
1 1/2-2 dl bløtlagte cashewnøtter
2 ss raw kakao
2 ss carob (kan sløyfes, ha heller 1 ss mer kakao. Blir mildere med carob)
3 ss yaconsirup eller agavenektar
2 ss smeltet kokosolje i vannbad og avkjølt
litt kanel
1 stor appelsin (økologisk helst)
1 1/2 dl vann

Hell vannet av nøttene og ha cashewnøttene i en blender og kjør de til en kremete konsistens. Ha så i carob, kakao, søtning, vann, kokosolje, saften av en appelsin og kanel, og miks sammen. Hell over den avkjølte kakebunnen og la stå i kjøleskapet til neste dag før den nytes..
Når fyllet har stått noen timer så den er blitt stivere kan det rives over litt av appelsinskallet over kaken så blir det mer appelsinsmak
Denne er bare kjempegod...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar