mandag den 3. september 2012

Deilige sjokolade muffins med acaiglassur

Nå er det sjokolademuffins som har vært til eksperimenering. Elsker som sagt søte ting og spesielt sjokolade, så er gøy å prøve seg litt frem med litt forskjellig. Syntes muffinsene nå, etter litt prøving, har blitt kjempegode
. Hvis man er veldig glad i søtt er acaiglassuren perfekt, men kan også spises uten glasur eller en annen valgfri glasur for den er ganske søt. Smeltet kokosolje, yaconsirup og kakaopulver kan også brukes som glassur.

Muffinsen:

-2.5 dl melblanding. (jeg brukte havregryn som jeg malte i blender(1,5 dl cirka) og resten en blanding av mandelmel og kokosmel.)
-4 ss raw kakaopulver
-1 ts bakepulver
-1 ts natron
-1 ts fiberhusk eller phyllium
-litt salt
-1/2 ts vaniljepulver eller ekstrakt (kan godt droppes)
-1 dl smeltet kokosolje
-3,5 dl havremelk e.l.
-4 ss yaconsirup

Glassur

-4 ss kokosolje, ikke smeltet. Den skal være romtemperert.
-4 ss sukrinmelis. (blend sukrin i blender til melis)
-en håndfull acaibær, bløtlagt.
-litt havremelk


Sånn gjør du:
Bland sammen alt det tørre i en bolle, så rører du inn melken kokosolje og yacon. Tilpass litt mer melk hvis den blir for tykk for en røre. Kommer litt ann på hvilken melblanding du bruker, noe mel trkker til seg mer væske. Ha i muffinsformer og stek på 175 grader i cirka 15-20 min. sjekk med en tannpirker i midten om den er ferdig.

Glasuren:

Rør sammen kokosoljen som er romtemperert og melisen. Ta bærene ut av vannet og blend sammen i en blender til en pureè. Rør alt sammen og tilsett litt melk..



Ingen kommentarer:

Send en kommentar