fredag den 7. september 2012

Lag sunn sjokolade...............


Tilbake i Norge for en liten stund og skal tilbringe helgen med min far og søsken og tantebarn på camping :-) Blir kjempekoselig. Når jeg er tilbake over helgen vil jeg prøve ut en del nye oppskrifter.Sjokolade er det beste jeg vet og det er vel flere med meg der:-) Elsker derfor å prøve forskjellige oppskrifter med sjokolade på forskjellige måter. Er jo så deilig at man kan spise sjokolade og andre søte ting som ikke bare ikke er dårlig for deg, men gjør masse godt for hele kroppen din.... Her kommer noen fakta:

Rå kakao er kakao som ikke er varmebehandlet og inneholder derfor mest av antioksidanter. Rå kakao har mer antioksidanter enn både vin, grønn te og blåbær. Inneholder også mye magnesium, krom og sink. Er avslappende, blodsukkerbalanserende og gir et sterkt skjelett. Inneholder endorfiner (kan dempe smerter og stress)og serotonin som er et lykkehormon og har en antidepressiv virkning og endorfiner .

Yaconsirup
-påvirker ikke blodsukkeret
-inneholder betydelig mengder kalium og antioksidanter
-Bedrer fordøyelsen og har en positv effekt på tarmens bakterieflora
-Daglig inntak kan ha vektreduserende virkning
-Antibakterielt og beskytter leveren.

Kokosolje
bidrar til å styrke immunforsvaret og opptaket av fettløselige vitaminer. Kokosolje gir langvarig energi og stabiliserer blodsukkeret. Sopp- og bakteriedrepende.

Så en gruppoppskrift for sjokolade kan være så enkel som:

100 g kokosolje
100 g raw kakao (evt, bytt ut litt med carob for en mildere smak)
100 g  yaconsirup
litt havsalt eller himalayasalt

Ha kokosoljen i et vannbad til det er smeltet (avkjøl litt). Rør inn så de andre ingrediensene litt etter litt.

Hel over i små former, isbitformer eller konfektformer o.l. Sett i kjøleskap. Kan enten bruke 100 g kakaofett, 100 g kokosolje eller 50/50 av hver.

Man må være glad i mørk sjokolade for å like denne for kan være litt sterk, men kan bytte ut litt av kakaopulver med carob for mildere smak, eller så kommer jeg med mer mildere sjokoladeoppskrifter etterhvert som er mer barnevennlige.... Sjokolademoussen som ligger under sjokoladeoppskrifter, er mild og god, og passer for voksne som barn.

 Sjokoladens grunnoppskrift kan man putte masse masse sunne ting. Eks. kan være hampfrø, chiafrø(masse omega 3) Gojibær, proteinpulver, macapulver, bipollen,byggresspulver, mesquite ++++ bare å bruke fantasien. Mer om disse produktene kan det leses om i introduksjon til supermat.

Så da er det bare å prøve ut sjokoladeoppskriften og prøve seg frem. Skriv gjerne inn hvis du har noen gode varianter av sjokoladeoppskrift. Så kommer jeg med flere etterhvert også:-)

Ønsker dere alle en super helg



Ingen kommentarer:

Send en kommentar